On taas se aika, kun KISS on uudistumassa. Emoyhtiö SBS ei ole vuosien varrella osannut päättää, millainen KISSin tulisi olla, vaan sitä on uudistettu aina vähän väliä. Muutaman kuukauden päästä uudistuksista on usein käynyt niin, että ollaan palattu uudistusta edeltäneeseen aikaan. Mitä järkeä??

Ihan aluksihan kanava oli hittiasema, ja se kuului vain neljässä suurimmassa kaupungissa. Sittemmin se laajeni, ja hittimusiikin sijaan suurimman osan soitosta vei suomipop ja 1980-luvun musiikki. Niitä sitten soitettiinkin kyllästymiseen asti. En ole varmaan ainut, jolla Eppu Normaalin, Mamban, J Karjalaisen tai Toton musiikista on jäänyt traumoja.

Välillä KISS oli Kiss FM, välillä uusi Kiss FM. Sittemmin skandaalinkäryinen asema muuttui Uudeksi KISSiksi ja kanavaääneksi vaihdettiin Pamela Tola. Onneksi suomipopin ja 1980-luvun musiikin soittaminen lopetettiin!

Uudistuksien myötä KISSillä on ollut myös muutamia musiikin erikoisohjelmia; Kiss Party ja Retroradio / 90 astetta. Jostain syystä välillä nämä ohjelmat jo lopetettiin, mutta sittemmin ne ovat palanneet eetteriin, hieman eri kuuloisena.

Nyt kanava on jälleen uudistumassa. Uutisten vahva tulo taajuuksille on ainakin positiivinen asia. Mutta onko kanava uudistunut jo liian monesti? Entä jos tämäkin uudistus kumotaan jo maaliskuussa?

Suuren ja kansainvälisen mediayhtiön luulisi tietävän, mitä tekee entiselle lippulaivalleen.