Vaaleista tuli kuin tulikin ennätysmäisen jännittävät. Vaikka gallupit lupailivat Kokoomukselle voittoa, ei kukaan jaksanut uskoa näin hurjaan nousuun. Toisaalta, eipä gallupit tienneet myöskään SDP:n katastrofaalista kannatuksen laskua, eikä Perussuomalaisten vaalivoittoa.

Myös eri yhtiöiden gallupit olivat erilaisia; Ylen gallup (Taloustutkimus Oy) ennusti Kokoomuksen kirin hyytymistä, vaikka muut ennustivat nousun jatkumista. MTV3:n tilaama gallup ennusti Vasemmistoliitolle 10% kannatusta, muut reilut 9%. Ylen gallupissa Vihreille ennustettiin 9,7% kannatusta, mutta vaaleissa se jäi 8,4%.

Netin eri keskustelupalstat peilasivat tulosta yllättävän hyvin. SDP:lle povattiin useilla eri keskustelupalstoilla tappiota, ja Kokoomukselle ja Perussuomalaisille voittoa. Toisaalta myös Itsenäisyyspuolueen menestykseen uskottiin, vaikka se jäi ilman edustajaa.

Netin keskustelut heijastavatkin enemmän nuorten ihmisten mielipiteitä, ja ne ovatkin samansuuntaisia kuin yhdeksäsluokkalaisten omien vaalien tulos, jossa Keskusta, Kokoomus, Perussuomalaiset ja Vihreät menestyivät.

Tulevaisuudessa myös itse vaalityötä tehdään enenemissä määrin netissä ja muutaman vuoden kuluttua, toivottavasti, päästään jo äänestämäänkin tietokoneella. Se jos mikä lisää äänestysaktiivisuutta.